Barış Anneleri Meclisi, Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) savaşçılarının bayramını kutlamak için Kobani’ye geçmek istedi, ancak Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın Pazar gününe kadar kapalı olması nedeniyle sınır tellerinin arkasından bayramlarını kutladı.

DİHA'nın haberine göre, 300 kişilik Barış Anneleri Meclisi üyeleri, birçok kentten hareket ederek Urfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısı’na ulaştı.

Buradan Kobani’ye geçmek için yetkililerle görüşen Barış Anneleri’ne sınır kapısının 19 Temmuz Pazar gününe kadar kapılı olduğu ifade edildi. Kobani Kantonu yetkilileri de sınır kapısının çift taraflı olarak kapatıldığını doğruladı.

Kobani’ye geçemeyen Barış Anneleri’nin sınır kapısında açıklama yapmasına asker ve polislerce izin verilmeyince sınır kapısından ayrılıp, Kobani’nin Kanîya Kurda bölgesinin hemen karşısına düşen sınırın sıfır noktasındaki Etmanek Mahallesi’nde yaptı.

‘DEVLET HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ YOLUMUZU KESTİ’

Burada Barış Anneleri adına açıklama yapan Şırnak Silopi Barış Anneleri Meclisi üyesi Şemse Kara şunları söyledi:

“Bugün Ramazan bayramının birinci günü, ama biz hala gençlerimizin cenazelerini karşılıyoruz. Her gün onlarca yaralı geliyor. Biz bugün çok uzun yollardan gelerek çocuklarımızın, Kobani halkının bayramını kutlamak istedik.

“Devlet her zaman olduğu yine yolumuzu kesti. Analardan korkuyorlar, ölülerimizde, cenazelerimizden korkuyorlar. Bizden korkuyorlar ama katliamlar yapan, küçük çocukların kafasını kesen, kadınlara tecavüz eden, satan vahşi DAİŞ’çilerle ortaklık yapıyorlar. Devlet, yarın çok daha geç olmadan adım atmalı ve dostuyla düşmanını ayırmalı.”

Yapılan açıklamanın ardından Suruç ilçe merkezine dönen Barış Anneleri, buradan da geldikleri kentlere doğru yeniden geri döndü.