Bölgede sokağa çıkma yasakları ile ablukalar sürüyor. Hendek ve barikatların ardında ise kendini “Sivil Savunma Birlikleri (YPS)” olarak adlandıran gruplar var.

Dicle Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan bir YPS üyesi, adının Şervan Botan olduğunu belirterek, “AKP hükümetinin savaş politikaları karşısında halkın çocukları olarak silah kaldırmak zorunda kaldıklarını” ifade ediyor.

“AKP'nin yürüttüğü kirli politikalara karşı kararımızı verdik,” diyen Şervan Botan, ablukanın odluğu yerlerden biri olan Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde.

Botan, “Nusaybin'de, Cizre'de, Silopi, Dargeçit'te AKP hükümeti tarafından onlarca sivil katledildi. Bu katliamlara karşı YPS olarak bu halkın her zaman özsavunmasını gerçekleştireceğiz. Mahallelerimizi ve topraklarımızı özgürleştirmek için savaşıyoruz. Direnişimiz sonuna kadar sürecektir," diyor.

YPS'nin bölgedeki gençlerden oluştuğunu özellikle vurgulayan Botan, ‘halkın çocuklarıyız’ ifadesini kullanırken, şunları dile getiriyor:

"Bu halkın çocukları ve gençleri olarak direnişin içindeyiz. İçinde bulunduğumuz ortamda biz gençler olarak kabul edilemez bir sömürü sistemi vardır. YPS Önderliğimizin özgürlüğü ve Kürdistan'ın özgürlüğü için ilan edildi. YPS mahallenin gençlerinden oluşuyor. YPS bu halkın çocuklarıdır. Bu halkın çocukları kendi halkını korumak için savaşıyor. Halkı özgürleştirmek için ve başarıya ulaştırmak için mücadele veriyor."

Aylardır direniş sergilediklerini kaydeden Botan, şu anda ellerinde birkaç mahalle olduğunu ancak gösterdikleri direnişi tüm mahallelere yayacaklarını da savunuyor.

"AKP devleti özyönetimimizi tanımazsa biz de buna karşı savaşarak elde etmesini biliriz,” diyen YPS üyesi Botan,  direnişi büyütme çağrısı da yapıyor.