Kıbrıs’ta Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkanı Buray Büsküvütçü ve bir şahsın sözlü saldırısına uğrayan ve tehdit edilen ‘terzi yamağı’ Barbaros Şansal, İzmir’deki gösterisini iptal ettiğini duyurdu.

Şansal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

 “19 Eylül, Çarşamba İzmir Suat Taşer sahnesindeki gösterimi T.C.’de can güvenliğim ve ifade özgürlüğüm kalmadığına olan inancım nedeni ile iptal ediyorum. Umarım bir gün özgür ve demokratik bir ortamda…. Özrümün kabulü dileği ile…”

Yılbaşı akşamı yayınladığı videonun ardından hedef haline gelen ve Kıbrıs’tan gönderildiği İstanbul’da havaalanı apronunda saldırıya uğradıktan sonra gözaltına alınan terzi yamağı Barbaros Şansal, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Geçtiğimiz gün ise Kıbrıs’ta bir kafede oturduğu sırada MDP Genel Başkanı ile birlikte bir şahsın sözlü saldırısına uğramış ve tehdit edilmişti.

“Soysuz” ve “karaktersiz” gibi hakaretlerde bulunan MDP’li Büsküvütçü, Şansal’a “Güneye gidip, bize ‘İşgalci’ diyorsun, bize sövüyorsun; utanmadan buraya geliyorsun. Sosyal medyadan küfrettiğin Kıbrıs’da ne işin var?” demişti. Şansal ise Büsküvütçü’yü dinlemiş, fakat tepki vermemişti. Sonrasında Twitter hesabından, konu ile ilgili şikayetçi olduğunu duyurmuştu.

Artık can güvenliği ve ifade özgürlüğünün kalmadığını düşünen Şansal, 19 Eylül Çarşamba günü İzmir Suat Taşer sahnesinde sergileyeceği “Donun kuru, gideceksin” adlı gösterisini iptal etti.