Tutuklu eski HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP’ye düzenlenen 4 Kasım operasyonunun ikinci yılında açıklamalarda bulundu.

“Her gecenin bir sabahı olduğu bilinciyle, yanı başımızdaki aydınlık bir özgür sabahta barış halaylarımızla buluşacağımıza inanıyoruz” diyen Baluken, “Barışa susayan bu kadim topraklarda da aynı hazin sonu bugünkü muktedirlerin yaşayacağı aşikardır. Koşullar ne olursa olsun meşru olmanın, haklı olmanın getirdiği güçle barış, demokrasi ve özgürlük irademize sahip çıkmanın ve bu iradenin gereği olan mücadeleyi ortaya koymanın sözünü bir kez daha bütün halklarımıza veriyoruz” dedi.

Baluken’in açıklaması şu şekilde:

“Tarihe 4 Kasım Darbesi olarak geçen hukuksuz siyasi soykırım operasyonu, güncelde de aynı baskı ve zor yöntemleriyle devam ettirilmektedir.

4 Kasım Siyasi Darbe Operasyonunun zeminini hazırlayan temel dinamik Meclis’te dokunulmazlıkların kaldırılması ile şekillenmiştir. AKP – MHP – CHP ortak hareket ederek hem bu siyasi darbe sürecini yaşama geçirmiş hem de Meclis’in tasfiyesi başta olmak üzere rejim değişikliğinin taşlarını birlikte döşemişlerdir.

Bu hukuksuzluklarla ve operasyonel süreçlerle sonuç alınamayacağı, ülkenin temel sorunlarında bir arpa boyu yol kat edilemeyeceği bugün için açıkça ortaya çıkmıştır.

Güncelde yaşanan siyasi, ekonomik, toplumsal ve hukuki krizin 4 Kasım Darbesi ve demokratik siyasi alanın daraltılması ile doğrudan ilişkisi vardır. Buna rağmen ne partimiz tasfiye edilebilmiş ne de halkımızın iradesi kırılabilmiştir. Hukuksuz tutuklamalarla zindanlara atılan bütün arkadaşlarımız demokratik siyaset ve barış iradesindeki ısrarlarını ortaya koymuşlardır.

Aradan geçen 2 yıllık süre, hem içeride hem dışarıda bizim, partimizin, halkımızın umudunu, inancını, kararlılığını büyütmüş; demokrasi ve özgürlük mücadelesine olan bağlılığını tarih sayfalarına şimdiden not etmiştir. Düşüncelerden korkarak, baskı ve zor yöntemleri ile iktidarını sürdürmeye çalışanların hazin sonları tarih sayfalarında fazlasıyla mevcuttur.

Barışa susayan bu kadim topraklarda da aynı hazin sonu bugünkü muktedirlerin yaşayacağı aşikardır. Koşullar ne olursa olsun meşru olmanın, haklı olmanın getirdiği güçle barış, demokrasi ve özgürlük irademize sahip çıkmanın ve bu iradenin gereği olan mücadeleyi ortaya koymanın sözünü bir kez daha bütün halklarımıza veriyoruz.

Her gecenin bir sabahı olduğu bilinciyle, yanı başımızdaki aydınlık bir özgür sabahta barış halaylarımızla buluşacağımıza inanıyoruz.”