Maganda kurşunuyla can veren Damla'nın annesi mahkemeye kızının saçı, süt dişi, ve oyuncak ayısıyla geldi, 'Evrakların değil bir çocuğun yaşam hakkının davası' dedi.

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde, 8 yaşındaki Damla Karadağ'ın ölümüyle ilgili iki sanığın yargılanmasına devam edildi. Yaklaşık 8 ay önce babaannesini ziyaret eden Damla katıldığı bir düğünde açılan ateş sonucu başına mermi isabet etmesiyle hayatını kaybetmişti.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Damla'nın ölümüne neden olduğu ileri sürülen tabancanın sahibi muhtar Şakir Kılıç (47) ve silahı kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan yeğeni Harun Kılıç (19) ile Damla'nın annesi Aytül ve babası Arif Karadağ katıldı.

Tutuklu sanık Kılıç tahliyesini talep etti. Karadağ'ın avukatı Suat Uzun, Damla'yı öldüren merminin iddia edildiği gibi Mustafa Gençali'nin evinin önünde yapılan düğünde değil muhtar Şakir, Kılıç'ın evinin önünden atıldığını belirterek, eldeki delillerin teknik bilirkişi tarafından incelenmesini talep etti. Anne Karadağ, yanında getirdiği kızının en çok sevdiği oyuncağı, kızının süt dişi, doğumdan sonra kesilen göbek bağını ve ilk kesilen saçını mahkeme heyetine gösterdi. Gözyaşlarını tutamayan anne Aytül Karadağ, kızının oyuncağına sarılarak, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

BALE OKULU DEĞİL MEZAR TAŞI BAKIYORUZ
Anne Aytül Karadağ, şunları söyledi: 'Bal damlamızı bizden aldılar ve bizim yaşam umutlarımızı tamamen yok ettiler. Bu dava sadece evraklardan, dosyalardan oluşan bir şey değil. Burada bir çocuğun yaşam hakkı söz konusu. Damla'nın yaşındaki kızların anneleri, dans okulları, bale okulları seçerken, biz çocuğumuza hangi mezar taşını alalım diye araştırıp soruşturmak zorunda kaldık. En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Bizler ihmal sonucu çocuklarımızı yitirdik. Denetimsizlik yüzünden çocuklarımızı yitirdik.”

EFE'NİN ANNESİ DE DESTEKLEDİ
Maltepe'deki bir ilköğretim okulunun tuvaletindeki lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden Efe Boz'un annesi Nurdan Boz da duruşmaya katılarak Karadağ ailesine destek verdi.

HABERPAN