Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından Bakurpress’e erişim engeli getirildi. Siteye akşam saatlerinden bu yana Türkiye’den girilemiyor.

Engel nedeniyle bir açıklama yapan Bakurpress Yayın Yönetmeni Günay Aslan şunları söyledi:

‘Bakurpress bundan bir ay önce doğru haber, nitelikli analiz sloganıyla yola çıktı. Bir ay dolar dolmaz da Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın erişim engeliyle karşılaştı. Erişim engeli halkın doğru haber alma hakkının gasp edilmesi, basın ve ifade özgürlüğünün çiğnenmesi anlamına geliyor.‘

‘Kararı Kürt illerinde yaşanan anti-demokratik uygulamalardan; sokağa çıkma yasaklarından, zorunlu göçlerden, sivil ölümlerinden, kentlerin ve ilçelerin kuşatılması girişimlerinden bağımsız ele almak mümkün görünmüyor.

“ Ancak bu tür keyfiyetçi engellerin bilgi ve iletişim çağında bir işe yaramayacağının da bilinmesi gerekiyor. Üstelik bu ülkede özgür basının ödediği bedeller sayesinde gerçekler geçmişte karanlıkta kalmadı, bundan böyle de kalmaz.

“ Bu kararı alanları hayat mahçup, tarih mahkum edecektir. Bakurpress ise elbette yoluna devam edecektir. Gazeteciliğin evrensel ilkelerinden taviz vermeden mesleğin gereği neyse onu yerine getirecektir.