BDP İstanbul Kadın Meclisi öncülüğünde, 43'üncü güne giren süresiz dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çekmek, tutsaklarla dayanışma içinde olmak için Bakırköy Cezaevi önünde 3 günlük açlık grevi başlatılacaktı. Ancak polis izin vermiyor.

 

Polisler cezaevine giren tüm yolları tutarken, hiç kimsenin cezaevinin önüne gelmesine izin vermiyor. Gazetecilerin de girişine izin vermeyen polis, valilik kararı olduğunu, kimseyi almayacaklarını bildirmişti.  

 

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Asiye Kolçak, BDP'li yöneticiler ve aileler, cezaevine gelen yol üzerinde toplanmışlardı.

 

Alınan son bilgilere göre, polis eylemcilere müdahalede bulundu. Polisin gazlı ve tazyikli suyla müdahalesi sonucu, özellikle ailelerin olumsuz etkilendiği bildirildi. Olayların Şirinevler bölgesine kaydığı bildirildi.


Polisin E-5 karayolunu savaş alanına çevirdiğini twetter hesabından söyleyen Ferhat Tunç, bir çok yaşlı kadının, gazın etkisiyle yere yığıldığını duyurdu. 


BDP İstanbul İl Başkanı Asiye Kolçak ve çok sayıda Barış Annesi'nin çatışmalar esnasında yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. (Demokrat Haber / Bekir Avcı)