Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) korona virüsü testi gerekçesiyle kendilerini Sağlık Bakanlığı görevlisi olarak tanıtan kişilerin evleri ziyaret ettiği yönünde sosyal medyada yer alan paylaşımlar hakkında açıklama yaptı.

Korona virüsüne risk taramasını Korona Danışma Hattı’na dönüştürülen Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) Alo 184’ten yapılan aramanın sonrasında gerçekleştiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Corona Virüs Risk Taraması Alo 184’ün sizi araması sonrası gerçekleşmektedir. Vatandaşlarımızın iyi niyetinden faydalanıp hırsızlık, dolandırıcılık ve diğer suçlara meyilli kişilere karşı vatandaşlarımızın duyarlı olmasını, bu gibi konularla karşılan vatandaşlarımızın ivedi olarak kolluk birimlerine 112-155-156 haber vermesini bekliyoruz.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yaptı. Virüs taramasının planlı olarak yapıldığını aktaran Koca, Alo 184 hattından arama yapılmadan gelen kişilere karşı tedbirli olunmasını istedi.

Koca paylaşımında “Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs risk taramasını çat kapı değil, planlayarak yapmaktadır. Sizi 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184’ten size TELEFON GELMEMİŞSE, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. KÖTÜ NİYETLİLERE KARŞI DA TEDBİRLİ OLALIM!” ifadelerine yer verdi.