İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı, gösterime saatler kala “kamu düzenini bozabileceği” gerekçesiyle Bêrû tiyatro oyununun yasaklanmasını savundu.

Teatra Jîyana Nû tarafından sahnelenecek Kürtçe Bêrû: Klakson Borizan Birt tiyatro oyunu, gösterime saatler kala Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından “kamu düzenini bozabileceği” gerekçesiyle yasaklandı.

Karara her kesimden tepkiler gelmeye devam ederken, İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı ise twitter hesabından yasağı savundu.

Çataklı yaptığı paylaşımda, “Yeni bir yalan ve provokasyon daha. Kürtçe tiyatro elbetteki serbesttir. Ancak, PKK terör örgütünün propagandasını içeren tiyatro Kürtçe de olsa, Türkçe de olsa, Arapça da olsa müsaade edilmez. Buna izin verenlerle ilgili de gerekli yasal işlemler başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN DE AYNI AÇIKLAMA

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından, “Gaziosmanpaşa Kaymakamlığımız “BERU” tiyatro oyununu kürtçe dilde olduğu için değil, PKK propagandası içermesi nedeniyle yasaklamıştır. Konuyla ilgili adli süreç başlatılmıştır” paylaşımı yaptı. 

Kaynak: MA