Adana’da, Alevi köylere IŞİD'in saldırabileceği konusunda muhtarlara uyarı yazısı gönderilmesiyle ilgli inceleme başlatıldı.

Alevi ve Nusayri yurttaşların bulunduğu mahallelere saldırı olabileceği istihbaratının ’duyurulmasında usul farklılığının yanlış olabileceği’ belirtilen Adana Valiliği açıklamasında, Bakanlıkça mülkiye müfettişi görevlendirildiği açıklandı.

Adana'daki Alevi derneklerinin yöneticileri dün düzenledikleri basın toplantısında, bazı mahalle ve köy muhtarlarına Alevi inancındaki vatandaşlara yönelik saldırı olabileceği uyarısında bulunulduğu belirterek, "Devletimizin uyarı yerine tedbir almasını istiyoruz" denilmişti.

’MÜFFETİŞ GÖREVLENDİRİLDİ’

Adana Valiliği’nden ise bugün konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapıldı. Olaya ilişkin inceleme başlatıldığı, vatandaşları endişeye sevk edecek bir durumun olmadığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Terör örgütlerinin gerçekleştirebileceği muhtemel eylemler hakkında dönem dönem istihbarat bilgileri gelmekte ve bu bilgiler gerekli birimlerle duyarlı olmaları hususunda paylaşılmaktadır. Güvenlik kuvvetlerimiz tarafından terör örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesi ve vatandaşlarımız ile olan sıhhatli bilgi alışverişinin sağlanmasına yönelik bilgilendirilme faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Ancak bu bilgilendirilmenin usul farklılığından dolayı, kamuoyunda yanlış algıya sebebiyet vereceği anlaşıldığından konuyla ilgili Bakanlığımız tarafından gerekli inceleme ve araştırma yapmak üzere Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir. Güvenlik kuvvetlerimiz, milletimizin huzurunu bozmayı amaçlayan odaklara karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir. Vatandaşlarımızı endişeye sevk edecek bir durum söz konusu değildir."