Bursa'daki asker cenazesinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu protesto eden yurttaşların arasında yer alan Mehmet Şenol, Sabah gazetesi ve A Haber tarafından DHKP-C'li ilan edilerek hedef gösterildi.

Sabah gazetesi Şenol'un Twitter hesabı üzerinden Mahir Çayan ve arkadaşlarının yaşamını yitirdiği Kızıldere ile ilgili paylaşımlarını göstererek “Vatandaş gibi gösterilen provokatör Mehmet Şenol DHKP-C'li çıktı. Twitter hesabından DHKP-C'yi destekleyen paylaşımlarda bulunan Mehmet Şenol’un, terör örgütlerine ve asker katili örgüt militanlarına övgüler yağdıran mesajlar gönderdiği öğrenildi” ifadeleriyle bir haber yaptı.

Yine Cumhurbaşkanı’nın damadına ait olan A Haber de "O provokatör DHKP-C'li çıktı" başlığıyla konuyu ekranlara taşıdı.

‘ÖLEN ASKER YAKINIMDI’

Sabah'ın hedefindeki eski ÖDP Buca İlçe Başkanı emekli öğretmen Mehmet Şenol BirGün'e konuştu. Cenazesi kaldırılan asker Bahadır Aydın'ın akrabası olduğunu söyleyen Şenol, protesto anını “Camiye geldik. Cenaze namazında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu ön sırada görünce tepki gösterdim. Bütün yaşananların sorumlusu olarak gördüğüm siyasi hareketin mensubu ön sıraya yerleşmişti. Kendisinin 'başkan seçsek bu kaos yaşanmazdı' laflarını hatırlattım ve 'daha ne kadar kan dökeceksiniz' diye sordum” sözleriyle anlattı.

Şenol şöyle devam etti; "Tepkim üzerine cenazede bulunan kitle de çok yoğun protestoya başladı. Su şişesi, bozuk para fırlatmaya başladılar. Korumaları da bakanı alıp kaçırdı."

Sabah ve diğer iktidar gazetelerinin kendisine DHKP-C'li dediğini söyleyen Şenol, “DHKP-C ile ilgim yok. ÖDP üyesiyim, Haziran Hareketi içerisindeyim” dedi.^

‘TERÖRİST DİYORLAR’

Şenol, “İktidar medyası bu tip haberlerle 'normal yurttaş bize tepki göstermez, halk bize tepki göstermiyor' algısı yaratmaya çalışıyor. Ben orada bakana kendi sözlerini hatırlattım. Tepki gösteren herkesi terörist ilan ediyorlar. İnsanların ailelerini düşünmeden hedef gösteriyorlar. Her türlü hukuki yola da başvuracağım” ifadelerini kullandı. Şenol, yandaş medyanın 'şehit yakını değil' haberlerine yine sosyal medyadan asker Bahadır Aydın'la birlikte çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak yanıt verdi.

CENAZEDE İSYAN EDEN BEYCUR: AZ BİLE SÖYLEDİM!

Siirt'te yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 8 erden birisi olan Erzurumlu Recep Beycur'un cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a isyan eden amca Ömer Beycur, daha fazla konuşması gerektiğini söyledi. Törende, “Gazeteciler yazın. Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdıyor” şeklinde tepki gösteren Ömer Bilir, “Tek parça gönderdiğim canım 40 parça halinde tabut içinde geldi. Cumhurbaşkanı kendini benim yerime koysun, hesap yapsın. Koyduğum tepki azdı bile. Daha fazla tepki koymam gerekiyordu. Ben değil tüm şehit ailelerinin bu tepkiyi göstermesi gerekiyordu” diye konuştu.