Adalat Bakanı Sadullah Ergin ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ortak basın toplantısında, Ergin'e 'vicdani ret' sorusu yöneltildi.

 

Savunma Bakanlığı’nın konuyla ilgili bir çalışma yaptığını söyleyen Ergin, bunun en geç önümüzdeki hafta içinde karar aşamasına geleceğini söyledi.

 

‘Vicdani ret’in Türkiye’den beklenen bir konu olduğunu belirten Ergin, "Savunma Bakanlığı’nın hazırlığı Bakanlar Kurulu’nda görüşülecek" ifadesini kullandı.

 

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, vicdani ret konusunda Milli Savunma Bakanlığının bir çalışma hazırladığını belirterek, “Bu hafta içinde olmazsa önümüzdeki hafta içinde karar aşamasına gelinmiş olacak. Çok kısa süre içinde bunu Bakanlar Kurulunda görüşeceğiz” dedi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Eylül ayında aldığı bir kararla Türkiye’den Aralık ayına kadar bu konuda gerekli değişiklikleri yapmasını istemişti.


Demokrat Haber konu ile ilgili 2 gün önceki geniş haberinde gelişmeleri aktarmış ve Bedelli'den sonra Vicdani Ret'in gündeme geleceğini yazmıştı... >>>