Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Giresun’da 7 kişinin hayatını kaybettiği askeri helikopterin düşüşüyle ilgili açıklamada bulundu.

Helikopterin son derece güvenilir olduğunu söyleyen Bakan Faruk Özlü, “Sanki bana kullanım hatası gibi geliyor. Yani uygunsuz, olumsuz hava şartlarında kullanım hatası gibi geliyor” dedi.

“SANKİ BANA KULLANIM HATASI GİBİ GELİYOR”

Özlü, Giresun’da düşen askeri helikopterin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde en çok tercih ettiği helikopterlerden olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Skorsky firmasıyla bir anlaşmamız var. Bu helikopterlerin Türkiye’de üretimine yönelik… Bu helikopterler örnek vermek gerekirse, helikopter pilotunun en çok tercih ettiği helikopterlerdir. Yani helikopter piyasasının Mercedes’i olarak bilinir. Hangi pilotu çağırırsanız çağırın, sorun, Skorsky der.

“Sanki bana kullanım hatası gibi geliyor. Yani, uygunsuz, olumsuz hava şartlarında kullanım hatası gibi geliyor. Bu helikopterler son derece güvenilir, son derece tercih edilir helikopterlerdir. Envarterimizde çok sayıda Skorsky helikopter var.”

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Alucra ilçesine bağlı Tohumluk köyü sınırları içinde “Sikorsky” tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu askeri personel ile eş ve çocuklarının da aralarında bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi yaralanmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım, olayla ilgili olarak “Terör ihtimali gözükmüyor. Kaza hava muhalefeti nedeniyle olmuş” demişti.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de, kaza nedeninin hava muhalefeti olduğunu belirterek, “Herhangi bir patlama ya da dışarıdan müdahale söz konusu değildir. Kazada ölen ve yaralananların tümünde, çarpmaya bağlı olarak meydana gelen travmalar tespit edilmiştir. Yanık izi söz konusu değildir” demişti.