Ankara'da "emek, barış ve demokrasi mitingi"nde yaşanan patlama ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan skandal bir açıklama geldi.

Bakan Veysel Eroğlu, Ankara'daki patlamaya ilişkin olarak 7 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır'da HDP mitingine yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı hatırlatarak, "Biliyorsunuz daha önce Diyarbakır'da seçimlerden önce sırf barajı aşsın diye, mağdur görünsünler diye böyle bir provokatif eylem yapıldı" diyerek HDP'yi açıkça hedef gösterdi.

Bombalardan birinin HDP kortejinde patlatıldığı Ankara'daki saldırıya ilişkin olarak Eroğlu şunları söyledi:

"Biliyorsunuz daha önce Diyarbakır'da seçimlerden önce sırf barajı aşsın diye, mağdur görünsünler diye böyle bir provokatif eylem yapıldı. Aynı filmi biz Diyarbakır'da gördük, başka yerde gördük. Dolayısıyla inşallah failleri en kısa zamanda yakalanacak, mutlaka cezalandırılacaktır. Çünkü artık failler tek tek tespit ediliyor. İnşallah bunlar da yakalanacaktır. Bildiğim kadarıyla hayatını kaybedenler var. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Emniyet teşkilatımız gereğini yapacaktır. Milletimiz bu tür provokatif eylemlerin gazına gelmesin"