Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel hakkında ceza ve tazminat davası açtı.

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Meclis 2019 Merkezi Yönetim Bütçe görüşmelerinde Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşüldüğü sırada, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı eleştirmiş ve ikili arasında yaşanan tartışma gündem olmuştu.

Özel, “Atanmış olarak seçilmişlere azarlama hakkınız yok haddinizi bilin! Senin silah arkadaşların sana hakkını helal etmeyerek öldüler! Sen silah arkadaşlarının bedduasını alan bir adamsın!” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Özel’i hedef alarak, “"Milli Savunma Bakanımıza bu şekilde saldırabilme edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza. Bu ülkede 40 yılı aşkın silahlı kuvvetlerimizde görev yapmış bir kabine mensubu arkadaşımıza bu şekilde saldırma hakkında sahip değil" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’a yanıt veren Özel, “Susturamadıklarına, sindiremediklerine karşı majestelerinin yargısını harekete geçirmeye çalışıyor. Yargı elinde, savcı, hakim elinde. Hodri meydan. Gücün yetiyorsa, Özgür Özel’e açtır davayı. Gücün yetiyorsa ver hapis cezasını. Senden korkmuyoruz. Biz korkarsak senin karşında Türkiye diz çöker. Biz de ayaktayız. Türkiye de ayakta, sana meydan okuyoruz" diye konuştu.