Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen yasal düzenleme doğrultusunda, ''Bahçelievler Katliamı'' davasının hükümlülerinden Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu hakkındaki cezanın infazının durdurulmasına karar verdi.

 

9 Ekim 1978 tarihinde, 7 Türkiye İşçi Partili öğrenci Ankara’nın Bahçelievler semtindeki evleri basılarak öldürülmüş, olay Bahçelievler Katliamı olarak tarihe geçmişti.

 

7 KEZ İDAM CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi , daha önce, aynı dava kapsamında, sanıklar Bünyamin Adanalı ve Ünal Osman Ağaoğlu'nu, 7'şer kez idam cezasına çarptırmıştı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, bu kararı, ''sanıkların asli fail gibi cezalandırılmalarının, yasa ve usule aykırı olduğu'' gerekçesiyle oy birliğiyle bozmuştu.

 

"BAHÇELİEVLER KATLİAMI"

9 Ekim 1978 tarihinde meydana gelen olayda 7 Türkiye İşçi Parti’li öğrenci Ankara ’nın Bahçelievler semtindeki evleri basılarak öldürüldü.

 

Bahçelievler Katliamı davasından yargılanan, Haluk Kırcı, Ünal Osmanağaoğlu, Bünyamin Adanalı, 7’şer kez ölüm cezasına mahkûm edilmişler, ölüm cezalarının kaldırılması üzerine bu cezaları ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çevrilmişti.

 

Sanıklardan Ercüment Gedikli ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış, diğer sanıklar Mahmut Korkmaz, Duran Demirkıran ve Ömer Yavuz Hacıömeroğlu ise çeşitli cezalara mahkûm edilmişlerdi. Sanık İbrahim Çiftçi ise, Ankara Cumhuriyet Savcısı Doğan Öz’ün öldürülmesi olayından, Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi’nde 4 kez ölüm cezasına çarptırıldıktan sonra beraat etmiş, bu beraat kararına paralel olarak ‘Bahçelievler Katliamı’ davasında da beraat etmişti.