7 TİP’li devrimcinin katledildiği Bahçelievler Katliamı sorumlularından Ünal Osmanağaoğlu beraat etti. Bahçelievler katliamı davasından hüküm giyen Ünal Osmanağaoğlu tarafından, AİHM’nin lehine verdiği “adil yargılanmadığı” kararı üzerine açılan ve 29 Haziran 2014’te hayatını kaybetmesiyle birlikte mirasçılarının sürdürdüğü “yeniden yargılama” talepli davada karar açıklandı. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde oy çokluğu ile mahkumiyetine yeterli, her türlü şüpheden uzak yeterli ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle Ünal Osmanağaoğlu için beraat kararı verildi. Osmanağaoğlu’nun avukatı Osman Başer, müvekkillerinin isminin temizlenmesi için davayı devam ettirdiklerini söyledi. Böylece bir kontrgerilla tetikçisi daha yargı eliyle “aklanmış” oldu.



8 EKİM 1978’de NE OLMUŞTU?

Türkiye İşçi Parti’li 7 genç Serdar Alten, Latif Can, Faruk Ersan, Efraim Ezgin, Salih Gevenci, Hürcan Gürses ve Osman Nuri Uzunlar 8 Ekim 1978’de Ankara Bahçelievler’deki evlerinde faşistler tarafından katledildi. Katliamı Haluk Kırcı, Mahmut Korkmaz, Ercüment Gedikli, Kürşat Poyraz, Ünal Osmanağaoğlu, Ömer Özcan, Demir Demirkan ve Abdullah Çatlı’nın gerçekleştirdiği açığa çıktı fakat katliamı gerçekleştiren faşistler yıllarca kontrgerilla faaliyetleri içinde korundu.

Bir dönemin kontrgerilla faaliyetlerini yürüten Osmanağaoğlu, DİSK Başkanı Kemal Türkler’in öldürülmesiyle ilgili de yıllarca yargılandı. Katliamın nasıl gerçekleştirildiği, kimler tarafından planlandığı, katillerin kimler olduğu açıkça ortaya çıkmasına rağmen bu davada da katiller yıllardır korunuyor.