Partinin olağan kongresini 2018’de gerçekleştireceğini belirten Bahçeli, adaylığı konuşulan isimlerden Meral Akşener için isim vermeden, “Bunların içinde birisi vardır ki, Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP’de görevlendirme meselesidir. Herkes aklını başına alsın” dedi.

MHP’nin meclisteki grup toplantısının ardıdnan soruları yanıtlayan Bahçeli, “Sonraki kongremiz 2018 tarihinde gerçekleşecektir. Olağanüstü kongre talebi demokratik hakkıdır. Şu an 13 arkadaşım genel başkanlığa aday olmuştur” diye konuştu.

Genel başkan adaylığı için adı geçen Sinan Oğan’ın partiden ihraç kararı nedeniyle aday olamayacağını savuınan MHP lideri, “Bunlardan bir tanesi zaten aday olma imkanı yoktur, çünkü ihraç edilmiştir. Davası Yargıtay’dadır. Dava sonuçlanıncaya kadar üyelik özelliği taşımamaktadır” ifadesini kullandı.

MHP’yi CHP’leştirmek isteyenler olduğunu öne süren Bahçeli, “Ülkücü, milliyetçi hareketin omuzlarımıza yükleyeceği her türlü sorumluluğu almaya hazırız” diyerek adaylık sinyali veren Meral Akşener’e ise isim vermeden “Bunların içinde birisi vardır ki, hepiniz göreceksiniz, Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP’de görevlendirme meselesidir. Bu da ne ona ne de başkasına fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın” ifadeleriyle yüklendi.