Adana’da bisikletiyle gazete dağıtımı yaptığı sırada öldürülen Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazetesinin dağıtımcısı Kadri Bağdu’nun avukatı Tugay Bek hakkında 301. maddeden açılan davanın ilk duruşmasında beraat kararı çıktı.

Avukat Tugay Bek hakkında, Bağdu cinayetiyle ilgili soruşturmanın layıkıyla yürütülmediği ve cinayeti işleyenlerin korunduğuna dair yaptığı açıklamaları ile ilgili Tarsus Savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

İddianamenin kabul edilmesi üzerine Bek hakkında, Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde TCK’nın 301’inci maddesinden dava açıldı.

İLK DURUŞMADA BERAAT

Adalet Bakanlığı izni ile “devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçundan açılan davanın ilk duruşması Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan Bek ile çok sayıda meslektaşı katıldı.

Savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Bek, Bağdu cinayetiyle ilgili eleştirilerini basın yolu ile paylaştığını dile getirdi. Bek, ifadelerinin eleştiri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ve hiç bir şekilde aşağılama kastı taşımadığı ifade ederek, beraatını talep etti.

İddia makamının da Bek’in ifadelerinin eleştiri kapsamında kaldığını ve aşağılama kastı taşımadığını belirtmesi üzerine mahkeme heyeti Berk’in beraatına karar verdi.

(Kaynak: imc tv)