Yeniçağ yazarı Ahmet Takan,  eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ali Babacan öncülüğünde kurulacağı öne sürülen yeni partiye ilişkin iddiaları köşesine taşıdı.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Babacan'ın toplantılarına katıldığını bildiren Takan, Günay’ın , yeni siyasi hareketin bir kadro hareketi olacağını ifade ettiğini söyledi.

Günay’ın "Ali Babacan 5'li kurulun sözcüsü olacak" iddiasını da doğruladığını ifade eden Takan, yeni partinin Genel başkanlığı için Prof. Dr. Adnan Menderes’in ikna edilmeye çalışıldığını öne sürdü.

“Torun Menderes kabul etti mi veya eder mi?” diye soran Takan, “Mutlu Menderes ve Prof. Dr. Münevver Menderes'in oğlu olan Prof. Dr. Adnan Menderes, Evet, yanlış işitmediniz. Gül'cüler yeni oluşumun başına Adnan Menderes'i geçirmek için yoğun bir şekilde uğraşıyor” dedi.

Ahmet Takan’ın Yeniçağ’da “Gül'cüler, "Adnan Menderes" diyor” diyor başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

"Bunlardan bir şey çıkar mı bir şey olur mu" diye hala sorarsanız... Cevabım değişmez; "boş yere umutlanmayın" derim. İsimler aynı kafa yapıları aynı her şey aynı. Aynı tas aynı hamam!.. Türkiye'nin bugün içine düştüğü tüm açmazların tüm sorunların en az R. Erdoğan kadar sorumlu paydaşları. Kim bunlar?.. Erdoğan'a bugün kazan kaldıran, AKP'deki yeni oluşumcular... Abdullah Gül ile beraber hareket eden tayfa...

En kaotik dönemlerde, masaya yumruğu vuramadılar, Erdoğan'ın karşısına geçip yanlışları söyleyemediler. Koltuklarını ve diğer menfaatlerini kaybetmekten korktular. "Sen bu hataları yapmaya devam edersen biz yokuz" bile diyemediler. Türkiye'nin felaketlere, ahlaksızlığa, kirliliğe sürüklenmesine hep seyirci kaldılar. Erdoğan, onlara kapıyı gösterince bile korkularından kıpırdayamadılar. Pusuya yattılar. Erdoğan'ın tökezlemesini beklediler. Şimdi, İstanbul hezimetinin üstünden siyasi rant devşirmeye çalışıyorlar!..

Kraliçe, kulaklarına ne üfledi bilemem ama önümüzdeki günleri beklemek gerek. Gelişmelerden belli olur. Abdullah Gül'ün himayesinde parti kurma çalışmalarına devam eden Ali Babacan'a sanki birileri ciğer yedirmiş gibi. Kendisini iyi tanırım!.. Bu arada, Babacan'ın kuracağı parti ile ilgili en doğru lafı eski AKP'li Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ifade etti.

 Babacan'ın toplantılarına katıldığını bildiren Günay, hareketin bir kadro hareketi olacağının altını çizdi "Ali Babacan 5'li kurulun sözcüsü olacak" iddiasını da doğruladı. Günay, "Ali Babacan'dan lider olmaz" diyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'na transfer olan Bülent Arınç'ı da teyit etmiş oldu!..Merakınız iyice artmıştır... Peki, Ali Babacan'a kurdurulacak partinin başına kim geçecek diye... Abdullah Gül mü?.. Yok, şu an itibarıyla böyle bir durum söz konusu değil. Gül, planlarını eğer bir erkene alınma söz konusu olmaz ise 2023 seçimleri için yapıyor. Yani, yine mamanın hazır edilip önüne getirilmesini bekliyor!..

Abdullah Gül'ün en yakındaki isimler, yeni oluşumun başı için "Erdoğan'ı çıldırtacak bir isimden" bahsediyorlar. Bu tanımlamayı 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'li Özgür Özel yapmıştı,"Erdoğan'ı çıldırtacak aday açıklayacağız" demişti. Kulislerde onun adı çokça geçmişti ama o iddiaları reddetmişti. Onun adı daha öncede bir çok siyasi oluşumda geçti. Hatta bir ara AKP İzmir belediye başkanlığı içinde yoğun çaba gösterildiğini fakat annesi tarafından uzak tutulduğunu hatırlıyorum...

Dedesi ile aynı adı taşıyor. Mutlu Menderes ve Prof. Dr. Münevver Menderes'in oğlu olan Prof. Dr. Adnan Menderes, Evet, yanlış işitmediniz. Gül'cüler yeni oluşumun başına Adnan Menderes'i geçirmek için yoğun bir şekilde uğraşıyor. Torun Menderes kabul etti mi veya eder mi?.. Gül ve Babacan'ın yakın çevresine bakarsanız, "her şey yolunda, herhangi bir sıkıntı yok". Ama ben yine de, Adnan Menderes'ten bir cevap gelmedikçe soru işareti koymayı yeğlerim.

Kaynak: Yeniçağ