Rojava’da IŞİD’e karşı verilen mücadelede 21 Eylül günü mayına basarak hayatını kaybeden Aziz Güler’in cenazesi bakanlar kurulu kararı gerekçesi ile teslim edilmiyor. Güler’in ailesi “Hiçbir yasa, karar, yönetmelik insanlık değerlerinin üstünde olamaz” diyerek, çocuklarının naaşının teslim edilmesini istiyor.

Türkiye’deyken SDP ve Genç-Sen eski MYK üyesi olan Aziz Güler (Rasih Kurtuluş), Türkiyeli sosyalist örgütlerce oluşturulan Birleşik Özgürlük Güçleri tarafından 21 Eylül 2015’te IŞİD’e karşı düzenlenen operasyon sırasında, IŞİD tarafından yerleştirilen mayının patlaması sonucunda Rojava’da yaşamını yitirmişti.

Son aylarda Rojava’da IŞİD’e karşı savaşta hayatını kaybeden çok sayıda Kürt gencinin cenazeleri de ailelerine verilmemiş, sınırda bekletişmiş, aileleri sınırda perişan olmuştu.

Aziz Güler’in annesi, babası ve ailesi tarafından yayınlanan mesaj ve imza kampanyasında şöyle denildi;

“Oğlumuzu, evladımızı, canımızı istiyoruz!

Oğlumuz-kardeşim Aziz Güler’i 21 Eylül 2015 tarihinde Rojava’da kaybettik. Naaşı şu an orada.

Oğlumuzun- kardeşimin cenazesini devlet- hükümet yetkilileri bize vermiyor. Aziz, bu toprakların çocuğu. Bu topraklarda doğdu, büyüdü, okudu, çalıştı, yoksul insanlar için mücadele etti.

Şimdi O’nu kaybettik.

O’nun ruhu ve bedeni ancak doğup büyüdüğü bu topraklarda, çok sevdiği halkının ve arkadaşlarının yanında huzura kavuşacak.

Aziz’imizi yaşarken hiç yalnız bırakmadığımız gibi kaybettikten sonra da yalnız bırakmayacağız. Bunun için oğlumuzun- kardeşimin naaşını istiyoruz. O’nu her gün ziyaret etmek için, O’na olan hasretimizi biraz olsun gidermek için, O’nu her zaman sevgiyle kucaklamak için bedenini istiyoruz.

Oğlumuzun- kardeşimin cenazesini ailemizin yaşadığı İstanbul’da defnetmek istiyoruz. Ancak başvurduğumuz makamlar Rojava’dan hiçbir cenazeyi Türkiye’ye kabul etmediklerini, bakanlar kurulu kararı olduğunu söylüyorlar. Hiçbir yasa, karar, yönetmelik insanlık değerlerinin üstünde olamaz.

Acımızı yaşamamıza izin verin. Acımıza saygılı davranın. Tarifi imkansız acımızı kısmen azaltmak için oğlumuzu bize verin.”

Annesi: Elif Güler

Babası: Mehmet Güler

Ağabeyi: Ersin Umut Güler

Aziz Güler’in ailesi bir imza kampanyası ile oğulları-kardeşlerinin cenazesi üzerindeki yasağın kalkmasını istiyorlar: