Azerbaycan merkezli haber sitesi "Ru.oxu.az", İstanbul'daki Garakeozian Azgayin Vorbanots Ermeni okulunda, teneffüs sırasında bir Azeri bestecinin şarkısının çalındığını iddia etti. Tenefüste çalındığı öne sürülen Azerice eserin, besteci Emin Sabitoğlu’nun "Deyir, Ayrılma Məndən" isimli şarkısı olduğu belirtildi.

ermenihaber.am haber sitesi de iddiaya yer verirken, çalınan parçanın Emin Sabitoğlu bestesi değil, ünlü Ermeni besteci Aram Khaçatryan'ın "Garun Yerevan"(Bahar Yerevan) parçası olduğunu ifade ederek "Aram Khaçatryan, bu şarkıyı M.S. 1948 yılında yazdı. Emin Sabitoğlu ise 1937 doğumludur. Yani M.S. 1948'de Azerbaycanlı besteci 11 yaşındaki bir çocuktu" dedi.

Okulda çalan şarkı:




Emin Sabitoğlu'nun "Deyir, Ayrılma Məndən" adlı bestesi:



Aram Khaçatryan’ın "Garun Yerevan" adlı bestesi :



ARAM KHAÇATRYAN KİMDİR?

1903 doğumlu Aram Khaçatryan, besteci, orkestra şefi, öğretmen olmanın yanısıra eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinin Halk Sanatçısı, Ermenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Bilimler Akademisi'nin akademisyeni ve müzik dünyasında bir klasik olarak tanınan bir isim.

Khaçatryan'ın eserlerinin arasında üç senfoni, baleler (Spartaküs, Gayane), solo enstrumanlar ve orkestra için yazılan eserler (Piyano Konçertosu, Keman Konçertosu, Çello Konçertosu, Piano ve Orkestra için Konçerto-Rapsodi, Keman ve Orkestra için Konçerto-Rapsodi, Çello ve Orkestra için Konçerto-Rapsodi, Masquerade Süiti, Lermontov Süiti), oda müzikleri (Keman ve piano için üçlü (1932), Solo piyano, İvan'ın maceraları, Toccata, Etüd, Piyano sonat) ve halk tarafından sevilen ve asla eskimiyen birçok şarkı yer alıyor.