İmralı Cezaevi’nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Gebze Kapalı Kadın Cezaevi’nde hayatına son veren 24 yaşındaki Ayten Beçet’in, Gaziantep’te yaşayan annesi Fatma Beçet, açlık grevinin ve ölümlerin bir an önce durdurulması gerektiğini söyledi.

Beçet, “Kızımın tahliyesine 1 yıl 8 ay kalmıştı. Açlık grevindeki arkadaşlarına o bakıyordu. En son geçen perşembe telefonla görüştük. Artık bu açlık grevleri bitsin. Ölümlerin yaşanmasını istemiyoruz” dedi.

Kızının örgüt üyeliği suçlaması nedeniyle 9 yıl hapse mahkum edildiğini, 6 yıldır cezasını çektiğini söyleyen anne Beçet, “Kızım açlık grevinde değildi ama açlık grevindekilerin bakımını üstlenmişti. Kendisi ile geçtiğimi yıl bayramda açık görüşte bir araya geldik. En son geçen hafta telefonla görüştük. Bana, ‘anne siz dışarıda bir şey yapmayın, ben burada yapacağım’ dedi ama anlayamadık. Meğer hayatına son verecekmiş” dedi.

Canının ve yüreğinin yandığını, başka anaların acı çekmesini istemediğini anlatan Beçet, “Kızımızın cenazesini bekliyorum. 18 yaşında hayatının baharında cezaevine girdi, oradan da şimdi tabutla çıkıyor. Bu savaş, bu kan, bu ölümler dursun. Benim ciğerim yandı, başkalarının yanmasın” diye konuştu.

Kaynak: Duvar