Gezi direnişi sırasında tutuklanan ve 98 yıl hapis istemi ile yargılanan Ayşe Deniz Karacagil PKK’ye katıldı. Deniz Gezmiş ve Serkan Tosun gibi enternasyonalizmi savunmak için Rojava’ya gittiğini belirten Karacagil: “Benim Rojava topraklarında verdiğim savaşı burada yayın. İnsanlığın uyanışına atılacak o adımlara bir adım da siz olun.” dedi.

Gezi direnişi eylemlerine katıldığı için hapis yatan ve “örgüt üyesi olduğu” iddiasıyla” 98 yıl hapis iddiasıyla yargılanan Ayşe Deniz Karacagil, PKK’ye katıldığı sırada annesine mektup bıraktığı ortaya çıktı.

Karacagil, doğum günü olan 20 Mayıs’ta bıraktığı mektupta şunları yazdı:

“…

“Hapishanede yazdıklarım kadar kolay olmuyor. Çünkü aynı üzüntüyü bir gün öncesinden bende yaşadım. Dediler, “Dik durmalısın Koçeri”. İlk defa bu cümleyi o gün yersiz ve anlamsız buldum. Her ne kadar kavgamızı en ağır haliyle yaşadığımızı sansak da bu hallere mantığımız erişmiyor. Beni anlayacağınızı düşünüyorum.

“Bu sürece kadar hep sizler için var oldum. Kararlarıma dahi siz yön verdiniz. Her şeyden önce bunun için bana bu sefer hak vermelisiniz ve iyi düşünmelisiniz. Hemen ülkemizin yanındaki insanlık ve karalama savaşını görmezden geldik. Orada savaşın esiri altında olanlar insan değildi sanki… Ama ben bunun böyle olmadığını sistemin okulları boş boş bağırırken “Ne mutlu Türküm diyene” her zaman sorgulama içerisindeyken kavradım. Elbette diyeceksiniz ideolojilerin!

“Ben oraya enternasyonalizmi savunan bir insan olarak gideceğim/ gitmiş olacağım. Aynı Deniz Gezmiş’ler gibi Serkan Tosun’lar gibi…

“İyi biliyoruz ki biz gibi insanlar TC kimliğinde yazanlardan ibaret değiliz. Hiçbir zaman da o kalıba sığmadık. Benim Rojava topraklarında verdiğim savaşı burada yayın. İnsanlığın uyanışına atılacak o adımlara bir adım da siz olun.

“Böylesi gidişlerde dönüşlere çok yer verilmez ama Davam o gün denize ‘ bir dilek tut ‘ deyip verdiğin parayı atarken ben size bir gün geri dönebilmeyi tuttum ve öyle yada böyle bedenim size geri dönecektir.” (İMC)