Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Orman Mahallesi’nde bulunan mezarlık, 13 Mart 2016'da ilan edilen ve 79 gün süren sokağa çıkma yasağından bu yana 7’nci kez saldırıya uğradı.  Urfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırısında hayatını kaybeden 33 gençten Süleyman Aksu’nun mezarı ile farklı tarihlerdeki çatışmalarda yaşamını yitirmiş insanların mezarının bulunduğu mezarlık, dün gece saatlerinde “kimliği belirsiz” kişi veya kişilerin saldırısına uğradı.
 
Saldırı sonucu mezarlığın etrafına örülen duvar yıkılarak, mezarlar üzerindeki çiçek ve yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazıldığı mezar taşları paramparça edildi. 
 
Tahrip edilen mezarlığın yakınında karakol bulunuyor.  
 
GÖRGÜ TANIKLARI ‘POLİS' DEMİŞTİ 
 
Daha önce defalarca saldırıya uğrayan mezarlığa 26 Nisan 2019 tarihinde yapılan 6’ncı saldırının görgü tanıkları, “Gece saatlerinde 4 zırhlı araç ve bir kepçe ile mezarlığa gelen özel harekat polisleri, mezarlığı tahrip etti. Yaklaşık 4 saat kalan ve etrafa hakaretler yağdıran polisler sabaha karşı mezarlığı yerle bir ederek ayrıldı” iddiasında bulunmuştu.

Kaynak: MA