Anayasa Mahkemesi (AYM), cezaevleri eski genel müdürü ve HSYK üyesi Ali Suat Ertosun’un, bir yazısında kendisini ‘resmi cinayetlerle ilişkili’ gösterdiği gerekçesiyle gazeteci yazar Mehmet Altan aleyhine açtığı davayı reddeden mahkeme kararını onayladı.

Altan’ın “Türkiye’yi sarsan resmi cinayet ve katliamlara bulaşanların sırtlarının hiçbir şekilde yere gelmediğini, sürekli korunup kollandıklarını görüyorsunuz” sözlerini ifade özgürlüğü kapsamında gören AYM, Ertosun’un ihlal başvurusunu reddetti.

'GAZETECİLİĞİN NASIL YAPILACAĞINI AYM ÖĞRETEMEZ'

Taraf’ta yer alan habere göre AYM, ret kararını, ‘’Basın özgürlüğü demokrasi açısından yaşamsal önemdedir. Gazeteciliğin nasıl yapılacağını AYM öğretemez. HSYK üyeliği gibi etkili görevlerde bulunanlar, ağır eleştirilere daha fazla katlanmak zorundadır” gerekçelerine dayandırdı.

Cezaevleri ve HSYK’daki tartışmalı görevlerinden sonra halen daha Yargıtay 6.Ceza Dairesi üyeliğini sürdüren Ertosun, Mehmet Altan’ın 2009’da Star gazetesinde, Özdemir Sabancı suikastiyle ilgili yazısından şikayetçi olmuştu.