Seçim barajının kaldırılması için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlatan Aylin Kotil, bugün İzmit'e ulaştı.

Aşırı sıcaktan şikayet eden ve ayaklarının altı su toplayan Aylin Kotil, bunu önlemek için ayaklarına kına yakacağını söyledi. 

İstanbul Haydarpaşa Garı'ndan Ankara'ya başlattığı yürüyüşte dün Dilovası ve Körfez İlçesi'ni geçen Aylin Kotil bugün İzmit'e geldi. Havanın aşırı sıcak olması nedeniyle yürüyüşünü sabah erken başlatan, gündüzleri de güneş ışınlarının dik olarak gelmediği saatleri tercih eden Aylin Kotil, buna rağmen sıcak hava ve aşırı nemin kendisini zorladığını, buna rağmen yürüyüşe devam edeceğini söyledi. sıcak olması nedeniyle zorlandığını ve ayaklarının su topladığını, bu sabah su toplayan yerleri patlattığını belirten Aylin Kotil şöyle devam etti:

"İstanbul eski Haydarpaşa Garı'ndan yola çıktım. Ankara'ya meclise kadar yürüyeceğim. Yol zorlamıyor ama sıcak beni zorluyor. O yüzden saat 12 olmadan yol almak istiyorum. En önemli yürüyüşümü sabah yapıyorum. Sonra akşam üstü de çok kısa bir yürüyüşün ardından bırakıyorum. Tek sıkıntım asfaltta yürümek. Asfalt ayağımı pişiriyor. Hatta bugün su topladı. Sabah onları patlattık. Bu akşam da ayaklarıma kına yakacağım. kınanın çok iyi geldiğini söylediler. Değişik birşey deniyeceğiz."

Aylin Kotil, yaptıklapı hesaplamalara göre net bir tarih verememekle birlikte 28 Temmuz Pazar günü Ankara'da olabileceklerini, bunun bir gün önce veya bir gün sonra da gerçekleşebileceğini belirtti.