Seçim barajının kaldırılması için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Aylin Kotil, Düzce'ye ulaştı.

Seçim barajının düşürülmesi için 20 günde İstanbul'dan Ankara'ya ulaşmayı hedefleyen Aylin Kotil yürüyüşünü sürdürüyor.

Gezi Parkı'ndan aldığı toprağı da Ankara'ya götürecek olan Aylin Kotil yanındaki arkadaşları Ecem Derici ve Cem Bağcı ile birlikte sabah erken saatlerde yola çıkarak öğle saatlerinde Düzce'ye ulaştı.

Günde yaklaşık 5 saat yürüyen Aylin Kotil'e yol boyunca yanlarından geçen araçlar da korna çalarak destek veriyor. Aylin Kotil, Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in adının yazılı olduğu tişörtle yürüdü.

20 GÜNDE TAMAMLAMAYI HEDEFLİYOR

8 Temmuz'da yürüyüşe başlayan ve 20 günde yürüyüşünü tamamlamayı hedeflediğini belirten Aylin Kotil, "Seçim barajının kaldırılması için herkesin söz sahibi olabileceği bir meclis istiyoruz. Toplam 20 gün sürecek bir yürüyüş. 28 Temmuz'da Ankara'da olmayı planlıyorum. Ankara'ya ulaştığımda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne dilekçe vereceğim. Ayrıca Gezi Parkı'ndan toprak aldım, onu Ankara'ya götürüyorum. Ankaralılar, Gezi Parkı olaylarında inanılmaz gaz yediler" dedi.

MECLİS KAYITSIZ KALAMAZ

Aylin Kotil yürüyüşüyle ilgili sosyal medyadan kendisine büyük destek verildiğini söyleyerek, "Sosyal medyadan inanılmaz destek var ve Meclis'in buna kayıtsız kalabileceğini düşünmüyorum. Sosyal medya bu kadar patlamışken buna karşı üç maymunu oynayabileceklerini düşünmek bile istemiyorum. Günde 4.5- 5 saat civarında yürüyorum. Gündüzleri çok sıcak ve öğle sıcağına kalmadan yürüyüşü bitiriyorum. Sabah çok erken başlıyorum yürüyüşe, akşamları ise saat 18.00 gibi çıkıp bir saat daha yürüyorum. Büyük yürüyüşümü sabah saatlerinde yapıyorum" diye konuştu. (Akşam)