Susurluk davası hükümlüsü olan ve son günlerde yaptığı çarpıcı açıklamalar ile gündeme gelen özel harekat polisi Ayhan Çarkın gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali'nin talimatı üzerine İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ayhan Çarkın'ı gözaltına aldı.

Ayhan Çarkın'ın son günlerde medyaya yansıyan açıklamalarına ilişkin başlattığı incelemeyi soruşturmaya dönüştüren Savcı Karaali'nin, Çarkın'ın "şüpheli" sıfatıyla ifadesine başvuracağı öğrenildi.

ÇARKIN NE DEMİŞTİ?

Radikal gazetesine röportaj veren Ayhan Çarkın, "İki Abdullah'ı sevdim. Çatlı ve Öcalan. Hakikat komisyonu kurulsun her şeyi anlatacağım" demişti.

CNN TÜRK'te 5N1K'ya da çıkan Ayhan Çarkın, Kürt işadamların hakkında çıkarılan "ölüm" emri üzerine bu operasyonlara katıldığını, bir çok yargısız infazlar yaptığını söylemişti.

Özel yetkili İstanbul Başsavcılığı da Ayhan Çarkın'ın basında yer alan açıklamalarla ilgili olarak inceleme başlatmıştı.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da yaptığı açıklamalar ile gündeme bomba gibi düşen Ayhan Çarkın'ın koruma altına alınması gerektiğini söylemişti.

CNNTURK