Diyarbakır polisinin Dicle Üniversitesi’nde 2008-2011 yılları arasında öğrenim gören 43.648 öğrenciyi fişlediği ortaya çıktı.

 

Fişlenenler arasında polisler tarafından katledilen Aydın Erdem ve Mahsun Karaoğlan da bulunuyor. Fişleme belgesinde Karaoğlan ve Erdem’le ilgili ‘GEBERTİLDİ’ ifadelerinin yer alması her 2 Kürt gencinin hedef gözetilerek katledildiği iddialarını tekrar gündeme getirdi.

 

43 BİN 600 ÖĞRENCİ FİŞLENDİ

Roj Hack Hacker grubu, Lekolin.org adlı siteye gönderdiği açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne ait bilgisayar sistemine sızarak, Dicle Üniversitesi öğrencilerini fişleme belgesine ulaştıklarını bildirdi.

 

Bir kopyası ANF’ye de gönderilen belgelere göre Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi ve bağlı tüm fakültelerinde 2008-2011 yılları arasında öğrenim gören 27471’i erkek 16177’si kız öğrenci olmak üzere toplam 43648 öğrenciyi fişledi.

 

Fişlenenler arasında 2009 yılında Abdullah Öcalan'ın doğum günü etkinliklerine yapılan sert müdahale ile öldürülen Mahsum Karaoğlan ile aynı yıl Diyarbakır’da katıldığı yürüyüş esnasında polislerce hedef gözetilerek vurulduğu iddia edilen Aydın Erdem de var.

 

KARAOĞLAN VE AYDIN ‘GÜVEN VERİCİ’ BULUNMAMIŞ

Her iki Kürt genciyle ilgili belgede skandal sözler sarf ediliyor. Mahsum Karaoğlan ve Aydın Erdem’in cenazelerine katıldıkları PKK’liler için “leş cenazesi” deniyor. Karaoğlan ve Erdem için “GÜVEN VERİCİ DEĞİL” diyen Diyarbakır Polisi, her iki gencin yaşamını yitirdiği bilgisini “GEBERTİLDİ” şeklinde belgelere işlemiş.

 

Bu ifadeler, Erdem ve Karaoğlan’ın hedef gözetilerek ve bilinçli olarak öldürüldükleri iddialarını tekrar gündeme getirdi.

 

Belgenin ayrıntılarını veri tabanlarının çözümü ardından açıklayacağını duyuran Roj Hack, ellerinde öğrencileri fişleyen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı “Terörle Mücadele” polislerinin fotoğraflarının da bulunduğunu bildirdi.