Cumhuriyet yazarı Aydın Engin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "AKM için de çok bağırdı Geziciler. İstediğiniz kadar bağırın çatlayın patlayın yıktık. Aynı şeyi Ankara'da yaptık. Cumhuriyet tarihi boyunca bir tane eser ortaya koyun be" sözlerini eleştirdi. 

Engin, Cumhuriyet'te yer alan yazısında "Reis, sana akıl vermek gibi bir niyetim yok, öğüt vermek haddim değil. Sadece soracağım: Bir ülkede, hem de 95 yıldır cumhuriyetle yaşayan bir ülkede, hem de AB’ye üye olmak isteyen bir ülkede cumhurbaşkanları “Koyun be!.. Ne diyorsun sen be!.. Ananı da al git be” gibi cümleler kurar mı? Yani yakışır mı?" ifadelerini kullandı.

"Mesela Reis, ben tutup sana “Yav bi sus be” desem yakışır mı?" diye soran Aydın Engin'in "Bi sus be!.." başlıklı yazısının bir bölümü şöyle: 

Yeditepe Bienali adı verilmiş bir kültür etkinliği var. “Geleneksel Türk sanatının tanıtımı” için düzenlenmiş. Böylesine yerli ve milli bir etkinlik AKP Reisi’ni elbette heyecanlandırır. Açılışta konuştu. Sanatta yerli ve milli’den ne anladığını uzun uzun anlattıktan sonra bir kültürel etkinlikte olduğunu unuttu ve gürledi: 

“…AKM için de çok bağırdı Geziciler. İstediğiniz kadar bağırın, çatlayın, patlayın, yıktık. Aynı şeyi Ankara’da yaptık. Cumhuriyet tarihi boyunca bir tane eser ortaya koyun be!..” 

Cumhuriyet tarihi boyunca, sen doğmadan önce de sen doğduktan sonra da pek çok eser ortaya kondu. 

Bir de Reis, sana akıl vermek gibi bir niyetim yok, öğüt vermek haddim değil. Sadece soracağım: 

Bir ülkede, hem de 95 yıldır cumhuriyetle yaşayan bir ülkede, hem de AB’ye üye olmak isteyen bir ülkede cumhurbaşkanları “Koyun be!.. Ne diyorsun sen be!.. Ananı da al git be” gibi cümleler kurar mı? 

Yani yakışır mı? 

Mesela Reis, ben tutup sana “Yav bi sus be” desem yakışır mı? 

O yüzden ben demiyorum. 

Sana gelince.. 

Valla karar senin...