PKK'nin Avrupa sorumlularından, KCK yürütme kurulu üyesi Zübeyir Aydar, Paris'te aralarında PKK'nin eski kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu üç kadını hedef alan saldırıyı "çözüm sürecine yönelik bir sabotaj" olarak niteledi.

Saldırının düzenlendiği Kürt Enformasyon Merkezi'nin bulunduğu binanın önünde, BBC Türkçe'nin telefonla sorularını yanıtlayan Aydar, eylemi değerlendirirken, "Çözüm arayışlarına yönelik bir saldırı, bir sabotaj ve bir provokasyon olarak düşünüyorum, şu anda İmralı'da başlatılan diyalog arayışına yönelik bir saldırı" dedi.

Aydar, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetine de, "Eğer gerçekten barış ve diyalogda samimiyse, bu konuyu kendilerinin de ciddiye almaları lazım, bu sürece yönelik bir girişimdir; yarın öbür gün kendilerine yönelik bu tür şeyler yönelebilir, Türkiye içinden başka şeyler yapılabilir. Eğer diyalogda samimiyse, bu konuyu kendilerinin ciddiye almaları lazım, olayın üzerine ciddiyetle gitmeleri lazım ve ona göre de tedbir almaları lazım," diye seslendi. (bbc)