İzmir Aliağa Şakran 3 Nolu T Tipi Cezaevi’nde kalan Erdal Dağhan, haftalık telefon görüşmesinde cezaevinde yaşadığı hak ihlallerini ağabeyi Serdar Dağhan’a aktardı. Cezaevine tekli hücrede kaldığını belirten Dağhan, 2 gün önce sabah sayımı sırasında gardiyanlar tarafından ayakta sayım dayatılmasını kabul etmediği gerekçesiyle darp edildiğini söyledi. 
 
2 DEFA DARP EDİLDİ

Dağhan, yaşananları şöyle anlattı: “Darp edildiğime dair cezaevi idaresine dilekçe yazdım. Başıma bir şey gelirse tek sorumlusu cezaevi müdürü ve gardiyanlarıdır. Bu iki defadır darp ediliyorum. Revire gitmek istedim fakat götürülmedim. Buradaki gardiyanlar siyasi tutuklu ve ağırlaştırılmış müebbet ile yatan tutuklu olduğumu bildikleri için sürekli üzerime baskı kurmaya çalışıyorlar.  Her sabah sayımda toplu olarak keyfi bir şekilde kaldığım odaya gelip ya tahrik edici sözler kullanıyorlar. Tek olduğum için bana boyun eğdirtmeye çalışıyorlar.” 

TEMİZLİK MALZEMESİ VERİLMİYOR
 
Koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında hiçbir önlemin alınmadığını ifade eden Dağhan, temizlik malzemelerinin de kendisine verilmediğini söyledi. Boynunda ve midesinde rahatsızlıklar olduğunu belirten Dağhan, “Ağrılarım devam ediyor. Günlük yarım saatlik havalandırma saatlerimiz var. Onu bile doğru düzgün çıkamıyoruz. Gardiyanlar avluda ve virüse karşı önlem alınmadıkları için tedirginim” dedi.

Kaynak: MA