Şırnak’ta, özel harekat timleri tarafından öldürülerek cenazesi zırhlı polis aracının arkasına bağlanarak yerde sürüklenen HDP’li vekil Leyla Birlik’in kayınbiraderi Hacı Lokman Birlik’in bedeninde onlarca kurşun izine rastlandığı öğrenildi.

DİHA'nın haberine göre, Birlik'in otopsisi esnasında çekilen fotoğraflarda, Birlik'in vücudundan onlarca kurşun izi olduğu görülüyor. Görgü tanıklarının anlatımına göre de Birlik ayağından vurulduktan sonra yere düşüyor, ardından da zırhlı araçlar onun yanına yaklaşarak üzerine ateş açıyor.

"YARALI HALDE İNFAZ EDİLDİ"


İsmini vermek istemeyen ve DİHA'ya konuşan bir görgü tanığının aktarımına göre; "Birlik ayağından vurulduktan sonra ayağındaki kan akışını durdurmak ile uğraştığı esnada zırhlı araçlar üzerine ateş açtı. Yaşamını yitirmesinin ardından da polisler ateş açmaya devam etti." 

"HASTANEDE DE İŞKENCE"

Öte yandan, Birlik'in cenazesinin hastaneye getirildiği esnada da sedye getirmek isteyen hastane çalışanlarının polisler tarafından darp edildiği ve cenazenin de bu sırada polisler tarafından darp edildiği aktarılan bilgiler arasında. Yine zırhlı aracın arkasında sürüklenen Birlik'in sedyeye alınmadan yerde sürüklenmeye devam edildiği de bildiriliyor.

GÖRÜNTÜLER AİLEYE VERİLMEDİ

Hastane görüntülerini isteyen Birlik ailesine ise görüntülerin verilmediği belirtiliyor.