Aydın'da adliye binasından çıkışta kaçmaya çalışan Mahir Demirkaya'yı vuran ve mahkeme tarafından serbest bırakılan polis memuru, nöbetçi savcının itirazı sonucu tutuklandı.

 

Aydın Emniyet Müdürü Turan Temel, adliyeden kaçmaya çalışan tutuklu Mahir Demirkaya'nın “dur” ihtarına uymaması sonucu ateş edilerek öldürülmesiyle ilgili olarak “Polis arkadaşımızın orada idari yönden ciddi bir hatası görünüyor. Serbest kalmasına nöbetçi savcı itiraz etti, üst mahkemede görüşülüyor” dedi.

 

Emniyet Müdürü’nün açıklamasından kısa süre sonra da mahkeme, polis memurunun tutuklanmasına karar verdi.

 

ASKERİ TÖRENLE UĞURLANDI

Mahir Demirkaya'nın (23) cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumundan Aydın Bey Camisi'ne götürüldü. Cenaze, öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Kemer Mezarlığı'nda askeri törenle toprağa verildi.

 

Cenaze törenine katılan Aydın Emniyet Müdürü Turan Temel, gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan dolayı emniyet teşkilatı olarak büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti.

 

Konuyla ilgili adli yargı safhasının devam ettiğini kaydeden Temel, şöyle konuştu:

 

“Polis arkadaşımızın orada idari yönden ciddi bir hatası görünüyor. Polisin serbest kalmasına sabah nöbetçi savcı itiraz etti, üst mahkemede görüşülüyor. Burada silah kullanmayı gerektirecek bir olay yok. Havaya da ateş edebilirdi. Polisin silah kullanma yetkisi mevzuatta bellidir. Ölen arkadaşımızın ağır cezalık bir suçu yok, her ne kadar tutukluğu olsa bile. Üzerine doğru ateş edilmemesi gerekirdi. Ailesi adına çok üzgünüz. Polis memuru dün açığa alındı. Ankara'dan müfettiş talep ettik. Olayla ilgili delillerin karartılması, örtbas edilmesi söz konusu değil. Şahitlerimiz var, kamera kayıtları var, hepsi toplandı, mahkemede.”