Avusturya’da böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı bulunan 28 yaşında Yonca Akyol, yeni tip korona virüsü (Kovid-19) nedeniyle öldü.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Avusturya’da ilk defa bir Türkiye kökenli kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini belirtti.

Ceyhun, Türkiye’nin Salzburg Başkonsolosu Berkan Pazarcı’nın aileyle temas halinde olduğunu belirterek, merhumenin naaşının bugün mümkün olduğunca hızlı şekilde defnedileceği bilgisini paylaştı.

‘KIZIM BİR HAFTADIR YOĞUN BAKIMDAYDI’

Baba Mustafa Akyol, böbrek ve şeker hastalığı bulunan kızına korona virüsü teşhisi konulduğunu ve geçen hafta perşembe gününden bu yana yoğun bakımda tutulduğunu anlattı.

Akyol, hastaneden edindikleri bilgiye göre kızlarının sabah erken saatlerde hayatını kaybettiğini söyleyerek, “Kızımın annesi ve ablası çok kötü durumdalar, hem kızımızı bu kadar genç yaşta yitirmiş olmak hem de elimizden hiçbir şeyin gelmemesi, kızımızı son bir kez görememiş olmak bizleri perişan etti” dedi.

Avusturya Sağlık Bakanlığı, ülkede virüs bulaşan kişilerin sayısının 1471’e, hayatını kaybedenlerin ise 3’e yükseldiğini açıklamıştı.

‘GÜZEL İNSAN ERGÖNÜL’Ü KAYBETTİK’

İngiltere’de yaşayan 55 yaşındaki Hayri Ergönül, korona virüsü nedeniyle vefat etti. North Middlesex Hastanesi’nde tedavi altında olan Ergönül, tedavisi sırasında zatürre de geçirdi. Ergönül, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Aslen Kahramanmaraşlı olan Ergönül’ün arkadaşlarından Ahmet Güven, basına yaptığı açıklamada, “İngiltere‘yi etkisi altına alan korona virüsü can almaya devam ediyor. Güzel insan sevgili Hayri Ergönül’ü kaybettik. Hayri, insanlar arasında dostluğun ve dayanışmanın gelişmesi için çalışan ve toplum için emek veren değerli bir insandı” dedi.