Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının müvekkilleri Abdullah Öcalan ile görüşme talepleri, kendilerini İmralı Adası’na götürecek "Tuzla gemisinin bozuk olması" gerekçesiyle bir kez daha reddedildi.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan, 85 gündür avukatlarıyla görüştürülmüyor.

Müvekkilleri Öcalan ile ez son 27 Temmuz'dan bir araya gelip, görüşmede bulunan avukatlar o tarihten bu yana geçen 85 günlük süre içerisinde öne sürülen çeşitli gerekçeler nedeniyle görüş gerçekleştiremedi.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları Ömer Güneş, Mazlum Dinç, Alpay Özer ve İbrahim Bilmez'in Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi Müdürlüğü ve Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na yarın görüşme gerçekleştirmeye dönük bulundukları talepte halen devam ettiği ileri sürülen "gemi arızası" nedeniyle yine engellendi. Akşam saatlerinde avukatları telefonla arayan cezaevi yetkilileri, durumu avukatlara bildirdi.

Bilindiği gibi son dönemde artan şiddet eylemlerinin en önemli gerekçelerinden birini Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit politikaları oluşturuyor.

Oysa geçtiğimiz günlerde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Başbakan’ın özel yetkilisi olarak Abdullah Öcalan’la sık sık görüştüğü ortaya çıkmıştı. Fidan, konuşmalarda Öcalan’dan övgüyle söz ediyordu. Ancak, devlet kendisinin çatışmaları durdurmak için görüştüğünü iddia ettiği Öcalan’la avukatlarının görüşmesini çatışmaları kışkırtacak bir şekilde engellemeyi sürdürüyor.

PKK üzerindeki etkisi bilinen Abdullah Öcalan’a, çatışmaların durdurulması için devreye girme koşullarını yaratmak yerine tecrit uygulanması demokratik kamuoyu tarafından da tepkiyle karşılanıyor.