Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi bir grup avukat, Soma'daki katliama ilişkin Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde yaptıkları eylemin ardından suç duyurusunda bulundu

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan ÖHD üyesi avukatlar, "Roboski’den Soma’ya hesap sormaya" yazılı pankart açtı.

"BUNUN TEK ADI VARDIR, İŞ KATLİAMIDIR"

Grup adına basın açıklamasını okuyan  Banu Güveren, dernek olarak kazada sorumluluğu olanlarla ilgili yasal sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Avukat Fırat Epözdemir ise, "Kamuoyunun genelince kaza olarak nitelendirilen bu katliamın biz asla kaza olarak görmemekteyiz. Bunun tek adı vardır, iş katliamıdır" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Açıklamanın ardından, avukatlar Soma Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere hazırladıkları suç duyurusu dillekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu. 

Dilekçede, "şüpheli" olarak gösterilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu yetkilileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanı ve Soma Maden İşletmesi sahibi Alp Gürkan ile diğer işletme sorumlularının, Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda yargılanması talep edildi.