Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alınan avukatların savcılıktaki ifade işlemleri sürüyor. Aralarında ÇHD üyesi avukatların da olduğu 41 kişinin sorgu işlemleri devam ediyor.

İfadeleri alınan Avukat Gülgin Aydın ve Efkan Bolaç'a mesleki faaliyetlerine yönelik soruların sorulduğu öğrenildi.

"Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alınan avukatlara "Neden işçilerin eylemine katılarak onlara cesaret verdin, neden müdahilliklerini üstlendin" gibi soruların yöneltildiği belirtildi.

Avukatların ifadelerinin alınmasına devam ediliyor. Avukatların ardından aralarında Grup Yorum üyelerinin de olduğu 29 kişinin ifade işlemlerinin başlayacağı kaydedildi.

Bu arada, ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın 22.00'da adliyeye getirilmesi bekleniyor.

AVUKATLAR DARP EDİLDİ

Bu arada öğlen saatlerinde ÇHD üyelerinin de aralarında olduğu 41 kişi adliyeye getirildiği ve ifade işlemlerinin yapıldığı sırada çok sayıda çevik kuvvet polisi İstanbul Adliyesi'ne girdi.

Çağlayan Adliyesi içerisinde yaşanan polis müdahalesi sonucu ise çok sayıda avukat yaralandı. Savcının talebi üzerine adliyeye giren polis, avukatları dışarı çıkarmak istedi. Polis, karşı çıkmaları üzerine avukatları darp etti.

Çevik kuvvet polislerinin coplu müdahalesinde Bahattin Özdemir ve Ali Şafak'ın kafalarının yarıldığı ve vücudunun değişik yerlerinde yaralanmaların olduğu öğrenildi.

Çok sayıda avukatın da ciddi şekilde darp edildiği bildirildi. Yaralanan avukatlar hastaneye kaldırıldı.

Polis, İstanbul Barosu Başkanının savcı ile görüşmesi ve avukatların tepkisi üzerine geri çekilmek zorunda kaldı.