AKP’nin çoklu baro sistemini hayata geçirmek için hazırladığı düzenlemeyi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunmasının ardından, İstanbul Barosu avukatlık yasası ve baroların yapısına ilişkin yapılması beklenen değişikliği protesto etmek için Savunma Mitingi düzenliyor.

Miting öncesinde sosyal medya hesabından açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, "Bugün yapacağımız toplantının talebi 'Hukuk Devleti'dir. Katılanların politik kimlikleri öne çıkmamalıdır. Tam tersine bütün görüşleri ortaklaştırmak iddiası içinde olmalıyız. Bu nedenle, pankart döviz gibi materyaller taşınmamalıdır" ifadelerini kullandı.

AVUKATLAR ALANDA TOPLANMAYA BAŞLADI

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde yapılacak savunma mitingi için avukatlar bir araya gelmeye başladı. Avukatlar ayrıca, adliye önündeki meydanın polis bariyerleriyle çevrilerek miting için küçük bir alan bırakılmasını da alkışlarla protesto etti.

Polisin sık sık Covid-19 tedbirlerine uyulması anonsu yapmasına tepki gösteren avukatlar, "Bizi küçük bir alana hapsederek suç işliyorsunuz. Dalga geçer gibi salgın önlemlerine dikkat edin diyorsunuz" şeklinde tepkilerini dile getiriyor.

Kaynak: BirGün