Avukatlar Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde hükümetin gündemindeki iç güvenlik paketine karşı demokrasi nöbeti tutuyor. 'Demokrasi nöbeti' saat 17.00'ye kadar sürecek.

#direnözgürlük adıyla bir araya gelen İstanbul Barosuna üye avukatlar İç Güvenlik Paketine karşı Çağlayan'nda bulunan İstanbul Adliyesinde demokrasi nöbetine başladı. Bugün saat 13.00'te adliye önünde bir araya gelen avukatlar önce açıklama yaptı.

Avukatlar adına ortak açıklamayı yapan avukat Züleyha Gülüm, tasarıyla vatandaşın doğrudan can güvenliğinin tehdit edildiğini belirterek, "'Kanuna aykırı' döviz taşımanın bile hapis cezası ile cezalandırıldığı bir düzenleme bizlerin yaşamını daha mı güvende kılacaktır" diye sordu.

ERCAN KANAR'DAN SENDİKALARA 'GENEL GREV' ÇAĞRISI

Açıklamada söz alan Avukat Ercan Kanar da, İç güvenlik paketinin faşist bir yasa olduğunu, olağanüstü hal uygulamasından bile tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, tüm kurumların bu yasaya karşı harekete geçmesi gerektiğini, sendikaların genel grev yapması baroların da ayağa kalkması gerektiğini kaydetti.

HDP'Lİ BEŞTAŞ: YARGISIZ İNFAZLAR VE FAİLİ MEÇHULLER ARTACAK

Eyleme katılan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise, "AKP pamuk ipliğine bağlı iktidarını halkı susturarak yürütüyor" dedi. 515 haftadır kayıplarının faillerinin arayan Cumartesi Annelerine dikkat çeken Beştaş, bu paketle yargısız infazların ve faili meçhullerin artacağını söyledi. Beştaş bu yasanın meclisten geçmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından avukatlar alkışlarla adliye içerisine girerek oturma eylemine başladı.

Avukatlar yasanın Meclise geleceği salı günü bir günlük nöbet eylemi yapacaklarını da duyurdu.

Kaynak: Evrensel