Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi ve Asrın Hukuk Bürosu avukatları, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ‘çözüm süreci’ndeki sekreterya görevini görmesi için İmralı’da bulunan ve Silivri Cezaevi'ne sevk edildikleri öğrenilen Çetin Arkaş ve Nasrullah Kuran ile görüşmek için cezaevine geldi.

Müvekkilleri ile görüşmek üzere cezaevine giden avukatlar, cezaevi yönetimi tarafından, hiçbir gerekçe gösterilmeden engellendi.

Avukatların müvekkilleri ile görüşmelerini talep ettiklerini dilekçelerin savcılık tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden alınmadığı da belirtildi.

Müvekkilleri ile görüştürülmeyen avukatlar, cezaevi önünde açıklama gerçekleştirdi.

“SAVCI GÖRÜŞMEDİ BİLE”

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Günay, müvekkilleri ile keyfi olarak görüştürülmediklerini, savcının kendileri ile yüz yüze bile görüşmediğini aktardı. Günay, İmralı'da kesintisiz devam eden bir tecrit olduğuna işaret ederek, "Dün yaptığımız cezaevi ziyaretinde hiçbir yetkili ile görüşmeden bize sadece Pazartesi görüşebileceğimiz beyan edildi. Tüm ısrarlara rağmen bu tutumdan vazgeçilmedi. Biz de şikayette bulunduk. Avukatlar istedikleri zaman müvekkilleri ile görüşebilir" dedi.

'BİZDEN BİR ŞEY GİZLENİYOR'

Görüş başvurusu yapmak için geldikleri cezaevinde, cezaevi kapısına dahi servis aracı vermemeye çalışılarak engel olunmak istendiğini söyleyen Günay, "Savcının yanına yürüyerek gittik. Muhatap bulamadık. Bugün de dünün aksine görüş gününün Salı günü olacağı ifade edildi. Yarın da gelirsek muhtemelen 'Çarşamba günü görüşün' diyecekler. Burada bulunan tutsakların sağlık durumundan şüphe ediyoruz. Bizden bir şey gizlendiğini düşünüyoruz. Diğer müvekkillerimizin de sağlıkları hakkında endişeliyiz. Yetkililerin söylediği hiç bir şey bizi tatmin etmemektedir. Hem İmralı'da hem de Silivri'deki tutsakların sağlıklarından endişeliyiz" dedi.

Günay, son olarak konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

'KORKTUĞUNUZ BİR ŞEY YOKSA NEDEN GÖRÜŞTÜRMÜYORSUNUZ?'

ÖHD İstanbul Eşbaşkanı Banu Güveren de tutukluların sağlık durumları ile ilgili olarak kaygılanmakta haklı olduklarını belirterek, "Müvekkillerimiz ile görüşmemiz tamamen keyfi bir şekilde engelleniyor. Bu hukuksuzluklar son bulana, katliamlar bitene ve halkın haklarını alana kadar takip etmeye devam edeceğiz. Korktuğunuz bir şey yoksa neden görüştürmüyorsunuz?" diye tepki gösterdi.

Açıklamanın ardından avukatlar cezaevi önünden ayrıldı. (DİHA)