Silivri’de Grup Yorum üyelerinin yargılandığı davayı izleyen avukatlar Ömer Kavili ve Nadide Özdemir, hakimin şikayeti üzerine gözaltına alındı. “Kamu görevlilerine direnme” iddiasıyla Kavili’nin tutuklanması, Özdemir’in de adli kontrol kararıyla serbest bırakılması istedi. Sulh Ceza Hakimliği, Kavili’nin tutuklanmasına karar verdi.

Grup Yorum üyelerinin yargılandığı davayı izleyen avukatlar Ömer Kavili ve Nadide Özdemir, “Kamu görevlilerine direnme” ve “Ses ve görüntü aletlerini kullanma yasağını ihlal” iddiasıyla gözaltına alındı. ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, Twitter’dan açıklama yaptı:

Avukat Nadide Özdemir ve Ömer Kavili dün Silivri’de bulunan İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Grup Yorum davasına katıldı. Müdafi olduğu dosyada Kavili ve mahkeme başkanı arasında duruşmanın usulüne ilişkin tartışma çıktı. Yaşanan tartışma ardından mahkeme başkanı Kavili’nin salondan çıkarılması yönünde karar verdi. Kavili karara tepki gösterince, zorla duruşma salonundan çıkarıldı.

Özdemir de Kavili’nin zorla duruşma salonundan atılmasını görüntülemek istedi. Bu defa Özdemir’in telefonu mahkeme başkanının talimatı ile alınmak istendi. Duruşma tekrar başlayınca mahkeme başkanı, Özdemir ile Kavili hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bugün yeniden Silivri’ye mahkemeye giden Kavili ve Özdemir askerler tarafından gözaltına alındı. Kavili de, gözaltına alınmalarının ardından şu açıklamayı yaptı:

Tutuklu sanık müvekkilimin ifade sırası gelince SADECE GÖRÜŞMEK İSTEDİĞİM İÇİN DURUŞMADAN DÖVÜLEREK YERLERDE SÜRÜKLENEREK ÇIKARTILDIM şimdi ise GÖZALTINA ALINDIM İstanbul Başsavcısı emri dediler