Demokrasi Partisi (DEP) eski Milletvekili Mahmut Alınak’ın avukat oğlu Bişar Abdi Alınak hakkında, babasının tutuklandığı sırada çektiği görüntüsü gerekçe gösterilerek iddianame hazırlandı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Kars 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

İddianamede, babasının adliyedeki görüntüsü gerekçesiyle Av. Bişar Alınak’a “Ses ve görüntülerin kayda alınması” ve “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlaması yöneltildi. Alınak’ın 1,5 yıldan 3,5 yıla kadar cezalandırılması talep edildi.

‘HEDEF GÖSTERDİN’ İDDİASI

İddianame, söz konusu görüntünün kimi haber siteleri ve kullanıcılar tarafından sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılması suçlama konusu yapıldı.

İddianamede, “(…) paylaşılan görüntülerin şüpheli tarafından çekilmiş olması ve görüntüleri paylaşan Murat Çepni (HDP İzmir Milletvekili) ismi tanıyor olması ‘olayın sıcaklığıyla videoyu birkaç kişiye atmıştım’ beyanı göz önüne alındığından kastının görüntüleri paylaşmaya yönelik olduğu” iddiasına yer verildi.

İddianamede, Alınak’ın adliye binasındaki soruşturma işlemleri sırasında yetkisi olmadan ses ve görüntü kaydı aldığı belirtildi.

Alınak’ın görüntülerde yer alan “Sizin yargınız işte sizin devletiniz bu kadar işte. Sen yürü korkmuyoruz, sizden tamam mı korkmuyoruz” ifadeleri de “Terörle mücadelede görev yapan kişileri hedef göstermek” suçuna gerekçe yapıldı.

Kaynak: Yeni Yaşam