Avrupa Parlamentosu heyeti, 5 gündür süren "sokağa çıkma yasağı" süresince 2 sivilin katledildiği Nusaybin'e sokulmadı. İlçeye girememelerine rağmen karşılaştıkları manzarayı İsrail, Filistin ve Irak'ta yaşananlara benzeten heyet üyelerinin bu duruma dair tepkisi "Nereye geldik böyle" oldu.

DİHA'nın haberine göre ilçeye girmek isteyen aralarında Almanya, Hollanda ve Avusturyalı Avrupa Parlamentosu parlamenterleri ile barış aktivistlerinin de bulunduğu 26 kişilik yabancı bir heyet de ilçeye sokulmadı.

Engelleme ile karşılaşan heyet üyeleri içerisinde yer alan Nükleer Savaşa Karşı Uluslararası Doktorlar Birliği (IPPNW) Avrupa Başkanı Dr Angelika Claussen, yaşanan durumun temel insan haklarına tamamen aykırı olduğunu ifade etti.

Yine Cizre'de askerlerin ve polislerin hastaneye el koyduğunu ve hastaların kullanmasına izin vermediklerine işaret eden Claussen, "Polisler hastaneye giriyor ama insanlar giremiyor. Bu nasıl bir şeydir. Bizler nereye geldik böyle. Burası bir hukuk devleti değil artık. Ben bu konuda çok duygusalım. Bir Başbakan, bir Cumhurbaşkanı kendi insanlarını harap ediyor. Ben bunu böyle değerlendiriyorum. Erdoğan kendi halkıyla savaşıyor. Biz burada sadece savaşı gördük. İsrail gibi, Filistin gibi, Irak gibi" diye konuştu.

İlçede yaşananları gözlemlemek ve incelemek için burada olduklarını dile getiren Claussen, "Bizler burada yaşananları Avrupa'ya aktarmak istiyoruz. Herhalde buradaki devlet, bunu engellemek istiyor. Kimse bu durumu bilmesin anlamasın diye, medya bunu görmesin diye engelleniyor" çıkışında bulundu. (DİHA)