Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu Başkanı Gianni Pittella, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı Ankara'da ziyaret etti. Pittella, KHK ile işlerini kaybeden eğitimcilere destek verdiğini söyledi.

Cuma sabahı eğitimcilerin açlık gervine destek vermek için düzenlenen bir eyleme ise güvenlik güçlerinin müdahale ettiği bildirildi. Eylemcilerden dördü geçici olarak gözaltına alınırken, grup öğleden sonra yeniden bir araya geldi.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu Başkanı Gianni Pittella 65 gündür açlık grevine devam eden akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'yı Ankara'da ziyaret etti.

Gianni Pittella, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilmelerinin ardından açlık grevine başlayan Gülmen ve Özakça'nın "mücadelelerine destek vermek amacıyla" Ankara'ya geldiğini söyledi. Avrupalı parlamenter, "Türkiye demokrasiyi kelimenin tam anlamıyla hak ediyor" şeklinde konuştu.

SAĞLIK DURUMLARI KRİTİK 

Yakınlarının ve destekçilerinin, Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumuyla ilgili endişe duyduğu belirtildi. 65 gün önce birlikte açlık grevine başlamalarından bu yana Gülmen'in 8, Özakça'nınsa 17 kilo verdiği belirtildi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, cumartesi günü bir video yayınlayarak, KHK'larla görevlerinden uzaklaştırılan herkese açlık grevine başlama çağrısında bulunmuştu.