AKPM Birleşik Avrupa Sol Grubu başkanı Tiny Kox, 'Zeytin Dalı Harekatı'nın ele alındığı oturumda, Türkiye’yi askeri müdahaleye son vermeye çağırdı.
 
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde (AKPM),  Türkiye’nin Afrin’e başlattığı operasyonun tartışıldığı oturumda Birleşik Avrupa Sol Grubu başkanı Tiny Kox, operasyonun sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Kox, “BM Anlaşması’na uygun olarak Suriye’ye askeri müdahaleye son verilsin ve güvenlik dahil siyasi sorunlar siyasi yollarla çözülsün” dedi.

Kox ayrıca Avrupa Konseyi üyelerini, Türk ordusunun en kısa sürede Suriye’deki eylemlerini sonlandırması ve bu ülkeden çekilmesini öngören kararının kabul edilmesi yönünde BM Güvenlik Konseyi’ne etki yapmayı talep etti.

Kox, “BM Anlaşması ile örgütümüzün ilkelerinin ihlal edildiği konusunda Türkiye’yi ikna etmek için AKMP bakanlar komitesi ve insan hakları komiserinin tüm potansiyeli devreye sokulmalı” ifadelerini kullandı.

'KÜRTLERLE BARIŞ SÜRECİ TEKRAR BAŞLATILMALI'

Kox, 2013 tarihli 1945 sayılı karara uygun olarak Türkiye yönetimiyle Türkiye’deki Kürt toplumu arasındaki barış sürecinin tekrar başlatılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı