Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jangland, Türkiye cezaevlerinde 12 Eylül’den bu yana devam eden açlık grevlerini büyük bir hassasiyet ve dikkatle izlediklerini belirtti.

Ajansa Nûçeyan a Firatê’ye (ANF) açıklamada bulunan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jangland, “Türkiye’deki hapishanelerde başlatılan ve BDP’li parlamenterlerin de katılım gösterdiği açlık grevi eylemlerini büyük bir hassasiyet ve dikkatle takip ediyoruz” dedi.

Jangland’ın sözcüsü Daniel Holtgen tarafından aktarılan açıklamada, “Sayın genel sekreterimiz konu ile ilgili bir değerlendirme yaptıktan sonra bu açıklamayı yapmamızı uygun gördü” diye belirtildi.

Bu açıklamanın somut olarak ne anlama geldiğine ilişkin soru üzerine Holtgen, “Avrupa Konseyi kurum olarak, yani Genel Sekreterlik kurumu olarak, Türkiye yetkilileri ile bu konuda temas halindeler,” dedi.

Açlık grevlerine ilişkin pek çok kanaldan bilgi aldıklarını ve bütün bunları genel sekreterlik olarak değerlendirdiklerini ifade eden sözcü, gelişmelerin seyri ve gerekli gördükleri anda Genel Sekreter Thorbjorn Jangland bu konuda daha geniş bir basın bildirgesi yayımlayacağı bilgisini verdi. (anf)