Avrasya Kamuoyu ve Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, son seçim anketlerine ilişkin olarak açıklamada bulundu.

Özkiraz, yaptırdıkları anketlerin "çok şaşırtıcı" olduğunu anketörlerin kendilerini yanıltma ihtimali üzerinde durduklarını kaydetti.

Aynı bölgeden gelen sonuçları teyit etmek için yeniden anket yaptırdıklarını kaydeden Özkiraz, "Yine aynı sonuçlar geldi" dedi.

Cüneyt Akman ile Zamanın Ruhu programına katılan, Avrasya Kamuoyu ve Araştırma Şirketi Başkanı Özkiraz son anketlere ve gündeme dair açıklamada yaptı.

Özkiraz şöyle konuştu:

"Anketler AKP için çok tatsız geliyor.  Geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un bir röportajı vardı. 'Bazı illerden öyle sonuçlar geliyor ki anketörler bizi mi yanıltıyor diye tekrar yaptırdık. Yine aynı sonuçlar geldi.'  Hakikaten bizim de başımıza çok geldi son dönemde. Bir yerde anket yaptırıyoruz. Bir çok yerde sahaya iki ekip gönderiyoruz. Birbirin sağlamasını yapsınlar diye. Çok şaşırtıcı sonuçlar geliyor.

“Bursa'da CHP'nin önde olduğu sonuçlar geliyor. İstanbul'da CHP'nin önde olduğu sonuçlar geliyor ve CHP'nin elinde olan illerde farkın daha çok açıldığına dair sonuçlar geliyor. En büyük etki ekonomik kriz. Sonraki etki kutuplaşma. Tayyip Erdoğan'ın söylemleri o kadar incitici ki arada kalmış bir seçmen varsa onu da doğrudan muhalefete yapıştırıcı şekilde.  Bu seçimde çok şaşırtıcı sonuçlar olacak. İnsanlar hep yanılıyor. Mansur Yavaş örneği yanıltıyor. İnsanlar diyor ki Mansur Yavaş aday olduğu için ülkücüler oy veriyor, o yüzden farkı açıyor. Hayır çok ciddi sayıda AK Partili de Mansur Yavaş'a oy veriyor.  Çok ciddi sayı da AK Partili de Ekrem İmamoğlu'na, Muhittin Böcek'e Tunç Soyer'e oy verecek. İlk defa geçişgenlik bu seviyede olacak."