İstanbul Avcılar'da bir trans birey evinin önünde iki kişinin saldırısına uğradı.

Şiddete maruz kalan trans birey ve saldırganlar Avcılar Merkez karakoluna götürülürken, evinin önünde saldırıya uğrayarak darp edilen trans bireyin karakolda ciddiye alınmadığı bildirildi.

Şiddete maruz kalan trans bireyin yanında olan Michelle Demishevich'in kendi twitter hesabı üzerinden aktardığı bilgiler şöyle:

"Tuğrul Selçuk ve Topal İsmail tarafından bir trans birey ağır şekilde şiddet görmüştür. Polis trans bireyin mağduriyetini ciddiye almıyor. Karakol, hastaneden darp raporu almamız için eskort ekip vermedi, biz kendi basımıza alıyoruz; zanlılar karakolun misafirhanesinde ağırlanıyor... Dayak yemediğimiz kaldı, polis bana 'sen kimsin avukat misin sus yoksa dışarı atarim seni' deyip üzerime yürüdü."

Spod LGBT avukatlarından Avukat Sinan Özdemir'in Avcılar Merkez Karakolu'na gittiği ve ifadenin avukat eşliğinde verileceği öğrenildi.   

AVCILAR'DAKİ SALDIRILAR

2012 yılının Ekim ayında da İstanbul Avcılarda bir grup, trans bireylerin yaşadığı Meis sitesi önünde buluşarak halkı linçe davet etmiş, "Ne erkek, ne dişi, kim bu üçüncü kişi" yazılı pankartlarla Avcılar'da transların oturduğu sitenin önünde eylemler yapılmıştı.

Daha sonra ise Meis Sitesi'ndeki trans bireylerin evleri Kaymakamlık kararıyla mühürlenmişti. (Demokrat Haber)